Select your Top Menu from wp menus

Oficiali străni le-au sugerat celor din Moldova că in cazurile BEM şi Aeroportului Chisinau ar exista nereguli

Ambasadorul Germnaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer, se arată nemulțumit față de situația creată la Banca de Economii și Aeroportul Internațional Chișinău  , scrie Timpul.

„Ambele cazuri au atras atenția din partea noastră. Nu prea sunt transparente și au arătat anumite proceduri care nu sunt foarte clare pentru populație”, a declarat Meyer în cadrul emisiunii Politica de la tv7.md.

Matthias Meyer a menționat că toți spun că au avut loc delapidări de fonduri. „Trebuie identificate persoanele care se fac responsabile de acest lucru și aduse în fața instanțelor de judecată. Noi ca observatori dinafară, în niciun caz nu putem spune că e ceva obișnuit și normal. Am spus acest lucru autorităților, dar până în prezent nu am primit vreun răspuns care să ne satisfacă”, punctează oficialul.

Potrivit Timpul, ambasadorul german a mai subliniat că chiar dacă procedura a fost una legală, asta nu înseamnă că s-a făcut deschis și transparent, iar populația ar trebui să reacționeze mai dur. El a spus că în Geermania oamenii ar fi ieșit în stradă să-și manifeste nemulțumirea, dar aici în R. Moldova nimeni nu a făcut acest lucru.

Amintim ca saptamana trecuta Guvernul a concesionat pentru 49 de ani Aeroportul Internațional Chișinău  unei companii din F. Rusă si n-a partcipat la o emisie suplimentara, pierzand 20%  din actiunile statului care au fost preluate de  inca o  companie privata   din Rusia.  In prezent, s-ar intentiona includerea celor putin  peste 33% de actiuni pe care statul le mai detine la BEM intr-o  lista de vreo 200  de intreprinderi si  alte obiecte  propuse de Ministerul Economiei pentru privatizare.

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oficiali-strani-le-au-sugerat-celor-din-moldova-ca-in-cazurile-bem-si-aeroportului-chisinau-ar-exista-nereguli/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19