Select your Top Menu from wp menus

Oficial, după intemperia din săptămâna trecută – în agricultura raionului pagube esențiale nu prea sunt

În agricultura raionului nu prea sunt pagube înregistrate în urma căderilor masive de zăpadă din săptămâna trecută. O afirmație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele raionului responsabil de problemele agricole, Ilie Rabii,  în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Raional Orhei.

Potrivit lui Rabii, o comisie specială se deplasează în teritoriu, iar mai multe  primării deja au prezentat acte, potrivit cărora nu au fost înregistrate pagube.
Totuși, potrivit oficialului , intemperia a afectat cireșii în zonele localităților Brăviceni, Mălăiești, Cucuruzeni și Jora. Au avut de suferit și nucii, iar despre situația copacilor de prun se va putea vorbi peste 7-8 zile. Ilie Rabii a mai declarat că în raion cresc mai mult soiuri de mere de toamnă-iarnă, care nu au fost afectați.

Europa Liberă îl cita săptămâna trecută Valeriu Cosarciuc cu declarația că   chiar dacă într-un scenariu optimist Guvernul va accepta să acopere o parte din daunele suferite de agricultori, este puţin probabil că banii să ajungă în buzunarele fermierilor în acest an. Şi asta pentru că nu au fost compensate încă pierderile suferite după frigurile din primăvara anului trecut. În 2016, din cauza îngheţurilor de la sfârşitul lunii aprilie, pagubele suferite de agricultorii din nordul ţării au fost estimate la peste 200 de milioane de lei.

Săptămâna trecută,  raioanele de sud și centru ale republicii, inclusiv raionul Orhei , au fost afectate de căderi de zăpadă și vânt puternic, care au provocat blocări de drumuri, deconectări ale curentului electric.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oficial-dupa-intemperia-din-saptamana-trecuta-in-agricultura-raionului-pagube-esentiale-nu-prea-sunt/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19