Categories: RegiuneȘtiri

Oficial: au capitulat in fata gerului si institutiile educationale de la Orhei

Dupa week-endul geros precedent, 2  in stitutii de invatamant din raionul Orhei au ramas cu usile inchise. Gimnaziile din satele Samananca si Furceni au nimerit in lista  institutiilor de invatamant din republica  intocmita de Ministerul Educatiei care si-au sistat  activitatea din cauza temperaturilor scăzute în clase.

In  acelasi timp, potrivit datelor Directiei Situatii exceptionale Orhei, la inceputul saptamanii curente nu activau 2 gradinite de copii din satele Vatici si Hulboaca. Prescolarii din Vatici nu pot frecventa gradinita, din cauza inghetarii conductelor de aprovizinare cu apa  a institutiei. Iar gradinita din Hulboaca nu ar avea un numar rezonabil de copii, pentru a-si continua activitatea, deoarece in ultimul timp gradinita era frecventata doar de 4-5 presscolari. , dupa cum a relatat  seful Secţiei Protecţie Civilă a Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei,  locotenent-colonelul, Viorel Patras.

Potrivit lui  Patras nu au trecut fara urmari nici caderile de zapada care  au inceput duminica. Din aceasta cauza, luni dimineata au aparut dificultati de circulatie pe drumurile spre satele  Pohrebeni si  Podgoreni.

Sursa citata a  amintit ca de la sfarsitul lunii ianuarie si pana in prezent, din cauza hipotermiilor au decedat 2  barbati din satele Susleni si Teleseu, iar alte 3 persoane au fost internate la spital.  Viorel Patras a mai mentionat ca in aceasta perioada cu temperaturi foarte scazute  a crescut numarul incendiilor in sectorul locativ. Unul din  aceste incendii s-a soldat cu decesul unui locuitor al satului  Jeloboc.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago