Ofensaţi ori nu? Susținători ai lui Shor, MÂNDRI că sunt numiți „shorheieni”, iar Orheiul – „Shorhei”//VIDEO

 „Shorhei” şi „shorheieni” nu sunt cuvinte insultătoare. Dimpotrivă, e o mândrie că după alegerea lui Ilan Shor ca primar, orheienii au început să fie numiţi ‚shorheieni’, iar Orheiul –‚Shorhei’. Sentimentul de mândrie pentru aceste etichetări şi l-a exprimat o participantă la manifestaţia organizată ieri la Chişinău, în semn de protest faţă de Jurnal TV.
In acelaşi timp, protestatarii s-au arătat profund ofensaţi de unele caracteristici pe care acest post de televiziune le-a făcut la adresa lor şi a primarului de Orhei, mai ales în emisiunea de satiră „Ora de ras”.

Conduşi de un grup de consilieri orăşeneşti din fracţiunea majoritară, câteva zeci de persoane au mers mai întâi la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, unde au depus o petiţie. În petiţie se spune că ”consilierii Fracțiunii „Pentru Orhei” din cadrul Consiliului Orășenesc Orhei, cer sistarea transmisiunii postului de televiziune Jurnal TV, pe motiv că această instituție media promovează cu vehemență interese criminale…Emisiunile obscene (de exemplu „Ora de Ras” ) difuzate cu mult fast la acest post TV aduc înjurii opiniei publice și încalcă demnitatea umană ca principiu, în condițiile în care își permit să numească un popor „Rătăciți”, „Idioți” și „Bătuți cu leuca la cap”, sustin autorii petitiei.

Portalul de limba rusă Newsmaker.md a realizat un material amplu despre protestul de ieri, inclusiv de la sediul Jurnal TV, unde manifestanţii au făcut un popas indelungat. În articolul “Nu au înţeles gluma. Susţinătorii lui Shor acuză Jurnal TV de insulte aduse locuitorilor Orheiului”, este menționat că corespondentul portalului a vizionat ediţia în cauză a „Orei de ras”, dar nu a desluşit în ea cuvântul “idiot”.

Oricum, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a declarat că va examina petiţia protestatarilor, pentru a determina dacă a fost încălcat Codul audiovizualului şi dacă trebuie aplicate sancţiuni.

Newsmaker.md mai scrie că o declaraţie oficială a emis şi Jurnal TV care susţine că atacurile la care este supus vin ca urmare a   unui târg dintre Ilan Shor , care a fost transferat din izolator în arest la domiciliu, şi Vladimir Plahotniuc, prin care se urmăreşte închiderea acestui post de televiziune.

RadioOrhei

Recent Posts

Semnul cheie care indică că o femeie ar putea fi o psihopată

Datorită naturii lor adesea duplicative, poate fi dificil să identifici un psihopat .  Dar un nou studiu…

22 de ore ago

Sondaj: 61% din români susțin și 36% nu susțin ca Republica Moldova să devină în următorii ani membră a UE

Un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie arată că 61% din cetățenii României…

3 zile ago

Publicitate politică pe site-ul Primăriei Orhei întreținut din bani publici

Blocul ”Victoria – Победа”, afiliat lui Ilan Shor, beneficiază de promovare pe resursele informatice ale…

4 zile ago

Republica Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Reporteri fără frontiere față de anul trecut

Republica Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Reporteri fără frontiere față de anul trecut, și…

o săptămână ago

Stranietăți – categoria de știri la care a plasat un site din Azerbaidjan reacția Maiei Sandu la protestele din Georgia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a comentat într-o postare pe rețeaua de socializare X (…

o săptămână ago

Primăria Orhei nu oferă raportul de monitorizare a achizițiilor pentru anul trecut

La o lună și jumătate de când a fost adresată o solicitare, Primăria Orhei așa…

o săptămână ago