Select your Top Menu from wp menus

ODIP îndeamnă alegătorii să voteze unioniştii, indiferent de care ar fi aceştia

Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) anunţă că rămâne a fi apolitică şi că în această campanie prezidenţială nu susţine niciun candidat. Membrii asociaţiei afirmă că susţin discursul şi acţiunile unioniste orientate spre propăşirea  idealului unirii celor două state şi îndeamnă alegătorii să voteze unioniştii, indiferent de care ar fi aceştia.

Preşedintele ODIP, Vlad Bileţchi, a declarat la o conferinţă de presă la IPN că ar fi incorect din partea asociaţiei ca unul sau altul dintre candidaţi să fie favorizaţi. Alegătorii sunt cei care trebuie să judece, să analizeze promisiunile concurenţilor electorali şi faptele pe care le-au realizat. „Îndemnăm oamenii să participe la vot, fiind un drept fundamental al acestora, fiind în unele state şi o obligaţie de manifestare a voinţei acestora, pentru că dacă nu vom decide noi, vor decide alţii”, a notat tânărul.

Vlad Bileţchi a comunicat că ODIP realizează la Chişinău un sondaj de opinie pe un eşantion de cinci-şase mii de intervievaţi. Scopul este de a identifica procentajul adepţilor unirii. Potrivit lui, astfel va fi posibil de cunoscut situaţia reală la capitolul unire şi nu informaţia difuzată de către sondajele trucate.

De asemenea, tinerii ODIP îşi propun să organizeze acţiuni de comemorare a regretaţilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici. „De 24 de ani suntem mai săraci prin pierzania a doi mari martiri ai neamului românesc. Asociaţia ODIP ia în considerare acest moment şi, din cauză că această dată, 30 octombrie, coincide cu alegerile prezidenţiale, vom realiza omagiul de comemorare la data de 28 octombrie, concomitent în 13 instituţii de învăţământ”, a declarat Lucia Vieru, secretar-general ODIP.

În mai multe licee şi universităţi în această zi, în pauze, vor răsuna piesele regretaţilor interpreţi. De asemenea, vor fi păstrate momente de reculegere. Elevii şi studenţii vor fi informaţi despre viaţa şi activitatea regretaţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. „Considerăm că este imperios necesară formarea şi educarea spiritului patriotic atât în rândul elevilor, cât şi în rândul cadrelor didactice”, a mai spus tânăra.

Totodată, pe 1 decembrie, pe bulevardul Ştefan cel Mare va fi desfăşurat un tricolor  de un kilometru. Acesta se va întinde de la sediul Parlamentului până la Academia de Ştiinţe a Moldovei. Tricolorul din acest an va fi cel mai lung din ultimii ani. După eveniment, câte zece metri de tricolor vor fi donate universităţilor, şcolilor, grădiniţelor din Chişinău, pentru ca pe data de 27 aprilie 2017, de Ziua Naţională a Drapelului de Stat, fiecare instituţie de învăţământ să arboreze acest tricolor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/odip-indeamna-alegatorii-sa-voteze-unionistii-indiferent-de-care-ar-fi-acestia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19