Select your Top Menu from wp menus

Octavian Armaşu: Noi am scutit cetăţeanul de nevoi mai mari

Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, susţine că prin asumarea răspunderii pentru returnarea datoriei către BNM, Guvernul a scutit populaţia de probleme mult mai mari. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct”de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Noi ne-am asumat răspunderea, aceasta a fost o precondiţie impusă de către FMI. Altfel nu putem debloca creditarea externă. Prin deblocarea creditării externe noi am scutit cetăţenii de nevoi cu mult mai mari. Altfel nu avem posibilitate să achităm salariile, pensiile, subvenţiile în agricultură etc. Aceasta ar fi o lovitură prea grea”, a declarat ministrul Finanţelor.

Potrivit lui Armaşu, Guvernul şi-a asumat această responsabilitate pentru „a reveni la normalitate”. „Noi cu propriile resurse nu putem reveni la normalitate. Este necesar ca în această lună să semnăm Acordul cu FMI. Astfel, în 2016 vom putea primi suma de 55 de milioane de euro, ceea ce constituie un miliard de lei. În afară de aceşti bani vor fi şi alte credite din exterior”, a spus Armaşu.

Ministrul Finanţelor a dat asigurări că cetăţenii nu vor simţi povara returnării datoriei către BNM. „Este campanie electorală şi s-au făcut nişte calcule electorale că ar avea de achitat şi copiii care urmează să se nască. Acest subiect este folosit în interese electorale. Ne vom strădui ca această datorie să fie restituită mai mult din resurse externe, din granturi”, a spus Armaşu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/octavian-armasu-noi-am-scutit-cetateanul-de-nevoi-mai-mari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19