Select your Top Menu from wp menus

ObservatOr// Protestul lui Șor a fost băgat în seamă. Dar nu toate băgările se dovedesc a fi pe  placul protagonistului

Dacă Ilan Șor a vrut să fie băgat în seamă cu protestul pe care l-a organizat vinerea trecută la Chișinău, atunci acest lucru i-a reuşit cu brio. Altceva e că nu toate băgările în seamă  se dovedesc a fi pe placul protagonistului.

Primarul de Orhei, care este şi preşedinte al partidului ce îi poartă numele,  s-a mâniat  pe jurnaliștii care nu s-au limitat să informeze doar despre  cât  de bun este Ilan Șor, care luptă pentru magazinele sociale,  și cât de rea este opoziţia extraparlamentară,  ci au mai observat și alte lucruri. Cum ar fi:  tansportul organizat și  pachetele împărţite manifestanţilor,  vocabularul desfrânat al lui Șor, fața înroşită, gesticulările furibunde, cureaua de 1000 de dolari. Purtătorul curelii  i-a și ameninţat pe jurnalişti, fapt pentru care s-a ales cu o Declarație dură din  partea ONG-urilor din  mass-media şi cu o nouă porție de satirizare, inclusiv din partea internauților.

Chiar dacă lui Șor și protestului său deja i-au fost acordată destulă atenție,  mai stărui asupra câtorva momente, mai puțin ori deloc observate.    

Publicaţia  de expresie rusă Newsmaker a scris că în primele rânduri ale coloanei protestatare defila  prezentatoarea TV, Nina Dimoglo,  care a  fost văzută  la mai multe evenimente în susţinerea lui Ilan Șor. Dimoglo striga în megafon “Găgăuzia, nu vă aud!”, iar mai apoi a declarat că   “Aceşti nemernici (cei din Chişinău,  n.n.) nu vor să recunoască regiunea noastră!”.

În imaginile de la protest au nimerit mai multe unităţi de transport care aparţin unei companii din Găgăuzia şi care au adus oamenii la Chişinău. Interesant este că de la o vreme aceste autocare sunt deseori văzute prin părțile Orheiului, mai ales  lângă Primărie unde, mai nou,  se află şi sediul Partidului Șor.

Nici de la acest protest nu a lipsit Valeri Klimenko, preşedintele de onoare al Partidului Șor.  Prezenţa politicianului,  care a  condus Partidul Ravnopravie, redenumit mai apoi în Partidul Șor, a fost în ton cu marșurile și cîntecele  patriotice ruse,  interpretate de fanfara arvonită pentru eveniment. Nepotrivite  au fost însă straiele cu tentă națională în care mărșăluia un alt fruntaș al partidului, care este și lider al fracțiunii majoritare din Consiliul municipal Orhei, Pavel Verejanu.   

Şi ultima. Protestul, la care au participat primarul Ilan Șor, viceprimara Reghina Apostolova, primăriţa din Jora de Miloc, Marina Tauber, a avut loc într-o zi de lucru. N-ar fi rău să ştim   de ce aceşti demnitari şi alţi angajaţi bugetari şi-au lăsat locurile de muncă şi au plecat la o manifestaţie  politică. Mai ales că nu e  prima dată, dacă  ne amintim  de protestele de pe vremea când Ilan Șor se afla în arest. Sau de mai recentele conferinţe de presă din Chișinău și Bălți, unde   Șor    în timpul orelor  de lucru  se ocupa de electorala candidaților partidului său  la funcțiile  de primar.

N-ar fi rău să ştim, dar un raspuns previzibil ar fi, de exemplu, că oamenii şi-au luat liber din cont propriu. Și cu această  ori altă variantă de răspuns oficial nu vom avea cum să ne „batem”.   Or, o  maşinărie bine unsă, cum este Primăria lui Șor, ușor  își va documenta  afirmaţiile.   Mai ales  că  de curând,  pentru dirijarea aparatului de personal, care în ultima vreme a crescut ca pe drojdii, a fost angajat  un viceprimar special. 

Vezi si Primăria Orhei a mai stabilit un record:  S-a situat pe primul loc în R.Moldova după numărul de viceprimari!

ObservatOr este o rubrică de analiză şi opinie

Autor: Tatiana Djamanov


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/observator-protestul-lui-sor-a-fost-bagat-in-seama-dar-nu-toate-bagarile-se-dovedesc-a-fi-pe-placul-protagonistului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19