Select your Top Menu from wp menus

Obiceiuri ce aduc fericirea

Miriam Akhtar, de la Universitatea de Est din Londra, trainer în psihologia pozitivă şi autoare a unor lucrări de specialitate, face câteva sugestii de obiceiuri ce aduc fericirea oamenilor care le practică.

Savurarea experientelor pozitive

Inseamna surprinderea esentei continute de fiecare eveniment ori gest pozitiv, spre a le putea trai din plin.

Invatarea gratitudinii

Exista un bias mental care impune pesimismul inaintea optimismului, care face ca raul sa fie remarcat inaintea binelui; de aceea, psihologia pozitiva indeamna la deprinderea recunostintei si la focusarea asupra evenimentelor salutare.

Valorificarea resurselor

Constiinta trebuie mobilizata aproape exclusiv in sfera capacitatilor, ignorand slabiciunile si defectele. Acest vector al concentrarii elimina simptomele depresiei si fortifica starea de bine.

Constientizarea scopului si sensului vietii

Inseamna a integra experienta intr-o coerenta care sa reflecte obiective inalte, de termen lung. Astfel, totul capata rezonabilitate si inteles, viziunea asupra viitorului ramane larga, deschisa, iar activismul creativ se mentine ridicat.

Cultivarea relatiilor

Raporturile sociale si armonia interumana constituie surse esentiale pentru sentimentele pozitive si pentru echilibrul interior, mai ales pentru ca afectul (inclusiv cel pozitiv) este molipsitor. Celalalte fiinte umane devin veritabile surse de energie.

Deprinderea optimismului

Atitudinea optimista este un mecanism psihic de aparare, intrucat inlatura toate gandurile negative in masura sa reduca energia.

Rezistenta la esec

Rimeaza armonios cu optimismul si consta in capacitatea de a depasi momentele dificile, mai ales prin constiinta ca ele sunt firesti si ca orice problema, prin definitie, are si solutii.

Stabilirea unor directii pozitive

A munci si a trai pentru teluri valoroase determina un considerabil progres personal, continand, in acelasi timp si in sine, un farmec deosebit.

sursa: obiectiv.info


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/obiceiuri-ce-aduc-fericirea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19