Select your Top Menu from wp menus

Obama vrea 168 milioane dolari pentru blocarea acţiunilor ruse contra Moldovei, Ucrainei, Georgiei

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, propune în proiectul de buget pe anul 2016 fonduri de 117 milioane de dolari pentru contracararea acţiunilor „agresive” ale Rusiei în Ucraina şi 51 de milioane de dolari pentru blocarea activităţilor „destabilizatoare” contra Republicii Moldova şi Georgiei.
„Ca reacţie la acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse şi la tentativele de exercitare de presiuni asupra opţiunilor de politică externă şi internă ale statelor vecine, proiectul de buget include propuneri de susţinere politică, economică şi militară a aliaţilor din cadrul NATO şi a ţărilor partenere din Europa”, explică Preşedinţia Statelor Unite.

„Proiectul de buget prevede fonduri suplimentare de 117 milioane de dolari pentru contracararea acţiunilor agresive ale Rusiei în Ucraina şi 51 de milioane de dolari pentru blocarea presiunilor ruse şi a activităţilor destabilizatoare împotriva Republicii Moldova şi Georgiei”, subliniază Casa Albă.

„Aceste forme de asistenţă vor susţine eforturile de consolidare a democraţiei şi a bunei-guvernări, serviciile de securitate, consolidarea statului de drept şi măsurile anticorupţie, precum şi integrarea europeană, comerţul şi securitatea energetică”, precizează Preşedinţia SUA.

Preşedintele Barack Obama a propus luni Congresului SUA un proiect de buget de 4.000 miliarde dolari pentru anul fiscal 2016.