Select your Top Menu from wp menus

Obama declară stare de catastrofă. 36.000 de persoane, evacuate

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri ”stare de catastrofă de proporţii” în statul Colorado (vest), unde incendiile au distrus sute de case şi au forţat evacuarea a circa 36.000 de persoane, transmite Agerpres.
Preşedintele american va vizita vineri zonele afectate de incendiul din Colorado pentru a evalua pagubele materiale. Declaraţia sa permite alocarea de fonduri federale pentru autorităţile statului Colorado şi cele locale.
Incendiul, botezat ”Waldo Canyon Fire”, a izbucnit sâmbătă în apropiere de Colorado Springs şi a pătruns marţi seara în zona de nord-vest a oraşului, al doilea cel mai mare din Colorado, situat la o sută de km la sud de Denver, capitala statului.
Şeful poliţiei oraşului, Peter Carey, a declarat jurnaliştilor joi seara că a fost găsit un trup neînsufleţit, iar o altă persoană, care locuia la aceeaşi adresă ca victima, a fost dată dispărută.
Tot joi, Steve Bach, primarul oraşului Colorado Springs, a declarat că focul a distrus 346 de locuinţe, număr încă provizoriu.