Select your Top Menu from wp menus

Oazu Nantoi: Cineva din aleşii poporului trebuie să ajungă la puşcărie. Este nevoie de a crea un precedent

Analistul politic Oazu Nantoi  într-un articol amplu publicat pe site-ul dniestr.ru  face o radiografie a situaţiei actuale din Republica Moldova.  Nantoi  notează că realităţile vietii politice actuale trebuiesc numite direct.  Analistul politic  cataloghează partidele moldoveneşti drept o haită de prădători, în funtea cărora stă câte un mascul-alfa, care dictează regulile în partid şi care îl finanţează. Toate campaniile electorale sunt achitate din bani cash, anume din această cauză nefiind adoptată legea privind finanţarea partidelor politice, or nimeni nu doreşte să existe un control şi tranparenţă în acest proces.
Făcând o comparaţie între Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc, Nantoi notează că una din principalele deosebiri între Filat şi Plahotniuc este că primul a făcut rost de bani pentru întreţinerea partidului în perioada confruntării cu PCRM, amintind că în acea perioadă s-a acumulat un număr suficient de oameni de afaceri care erau sătui de “liberalismul” voroninist meschin. Pe de altă parte, perioada guvernarii lui Vladimir Voronin  a fost favorabila pentru imbogatirea  lui Plahotniuc, care ar mai fi reusit  să instaureze  atunci controlul personal asupra unor structuri de stat.

Oazu Nantoi sustine  că demiterea Procurorului General după vânătoarea la care a fost omorât Sorin Paciu a dezlănţuit un măcel în interiorul AIE, iar participanţii la această luptă au renunţat la toate aparenţele, inclusiv la cele legate de un stat de drept. Oazu Nantoi califică drept şantaj politic cele întamplate între 5 martie şi 22 aprilie curent. Analistul spune că legile adoptate la 3 mai nu suportă nici o critică , iar PLDM şi PCRM uniţi prin dorinţa a-l “înfunda” pe Plahotniuc au scuipat pe tot ce înseamnă stat de drept. Nantoi însă face precizarea că Plahotniuc ar fi omul care intenţiona să îşi pună sub control personal  întregul stat.

Spre finalul articolului din Dniestr  autorul îşi exprimă speranţa că în urma acestor scandaluri ruşionoase măcar cineva din aleşii poporului va ajunge la puşcărie. Nantoi spune că nu contează cine anume, dar acest lucru trebuie facut pentru a crea un precedent fără de care degradarea ruşinoasă a jocurilor de-a statalitatea va continua la nesfârşit şi fără noima în Republica Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oazu-nantoi-cineva-din-alesii-poporului-trebuie-sa-ajunga-la-puscarie-este-nevoie-de-a-crea-un-precedent/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19