Select your Top Menu from wp menus

Oaspeti romani, turci, rusi, ucraineni si belarusi, de Ziua Vinului la Orhei

Ziua Vinului la  Orhei s-a desfasurat in prezenta delegatiilor de oficiali din  Romania, Turcia, Rusia, Ucraina si Ambasada Belarus.

In cadrul ceremoniei de deschidere a sarbatorii, care s-a desfasurat in fata Centrului de Cultura,  a fost anuntat faptul ca printre oaspeti se afla Vasile Ouatu, cetatean de onoare al orasului Orhei, venit din orasul-infratit Piatra Neamt. Din partea altui oras-infratit Bergama, Turcia, la Orhei a venit  primarul Mehmet Ehcec .

De asemenea, a fost anuntata participarea la Sarbatoarea vinului a delegatiilor din regiunea Cercas Ucraina, orasul Shciolkovo, Rusia,  si  a reprezentantilor ambasadei Belarus in Moldova, in frunte cu secretarul Vladimir Sasoev.

Oaspetii si orheienii au fost salutati de catre presedinele raionului, Ion  Stefarta si primarul de Orhei, Vitalie Colun. In alocutiunile prilejuiite de marcarea Zilei Vinului a fost mentionata importanta sarbatorii, in special,  pentru pastrarea traditiilor viti-vinicole si promovarea vinurilor moldovenesti.

Dupa incheierea partii oficiale a evenimentului, epicentrul sarbatorii s-a transferat pe piata si strada Vasile Lupu, unde dis-de-dimineata isi asteptau musafirii gospodariile taranesti si expozitiile tematice ale primariilor si agentilor economici din raion.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oaspeti-romani-turci-rusi-ucraineni-si-belarusi-de-ziua-vinului-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19