Select your Top Menu from wp menus

Oaspeţi mari, în vizită la tabăra de vară pentru copii „Energel”din Ivancea, Orhei

Viceprim-ministrul, Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr,  şeful  adjunct al Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova,  Wicher Slagter, reprezentantul rezident PNUD Moldova,  Nicola Harrington-Buhay, au poposit astazi la tabăra de vară  „Energel”din  Ivancea, Orhei.

Aici, timp de 10 zile (1-10) iulie),  120 de copii din 13 raioane învaţă cum să producă energie regenerabilă şi cum să o consume eficient.  „ Am construit deja  machete de panouri fotovoltaice, de turbine eoliene, vom colecta gunoiul din comunităţile vecine, vom face o prezentare de modă din materiale eco, vom juca spectacol la tema energiei regenerabile, noi fiind regizorii şi actorii piesei”, spune Mihai Vdovicenco, elev venit la tabăra de vară din satul Prodăneşti,  Floreşti.

“Soluţiile oferite de tinerii de la această tabără de vară eco pentru folosirea inteligentă a energiei regenerabile m-au convins încă o dată de această”, a declarat Valeriu Lazăr.

„Copiii de la Tabăra de vară ENERGEL sunt promotori valoroşi ai energiei regenerabile. Ei ştiu beneficiile utilizării energiei solare, eoliene, hidraulice sau din biomasă şi le promovează în propria familie, comunitate, ţară”, afirmă Nicola Harrington-Buhay.

„Mă bucur să văd că acest proiect, pe lângă tehnologiile moderne pe biomasă, aduce cu sine şi un bagaj enorm de cunoştinţe în regenerabile şi eficienţă energetică în rândul copiilor. ”, susţine Wicher Slagter.

  • S
  • S

În anii de studii 2011-2013, elevii din 106 de şcoli cuprinse de iniţiativa educaţională au fost antrenaţi în activităţi interactive dedicate energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Cei mai activi dintre ei, selectaţi în urma unui concurs, au obţinut invitaţie la tabăra de vară ENERGEL.

Tabăra de vară ENERGEL se află la a doua ediţie, prima având loc în vara 2012 în raionul Ştefan Vodă.  Potrivit unui comun icat de presa, aceasta tabara face este parte a Iniţiativei Educaţionale de promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice demarată de Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat, implementat de PNUD Moldova.

 

 

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oaspeti-mari-in-vizita-la-tabara-de-vara-energeldin-ivancea-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19