Select your Top Menu from wp menus

Oamenii legii cereau mită de 50.000 de dolari SUA. Acum riscă puşcărie

Recent, Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală în privinţa a 3 colaboratori ai Secţiei Poliţiei Criminale a Comisariatului General de Poliţie şi a unei femei. Potrivit actului de învinuire, colaboratorii de poliţie de comun acord cu o femeia au estorcat de la o cetăţeană a Ucrainei şi un cetăţean al Marii Britanii 10 mii de dolari.

În luna mai 2012, în cadrul unei întîlniri cu cetăţenii străini, învinuita a aflat că aceştia au posibilitatea de a o aranja în calitate de dansatoare la un club de noapte.

Despre cele discutate cu cetăţenii străini învinuita a comunicat colaboratorilor de poliţie, care la rîndul lor au îndemnat-o să-i provoace pe ei doi cetăşeni străini la comiterea infracţiunii de proxenetism şi trafic de fiinţe umane.

În continuare, învinuita, le-a comunicat cetăţenilor străini că este de acord să plece peste hotarele Republicii Moldova, totodată înregistrînd ilegal discuţia pe suport audio-video, cu ajutorul dispozitivelor speciale alocate de către poliţişti.

Pentru a reda acţiunilor infracţionale caracter lega şi pentru evitarea unei eventuale răspundere penale, poliţiştii au înregistrat materialele la Comisariatul General de Poliţie mun.Chişinău în vederea efectuării unui control premărgător pornirii urmăririi penale.

În continuare, învinuiţii, contrar prevederilor Codului procedurii penale, i-au privat ilegal de libertate pe cetăţenii străini într-un apartament din mun.Chişinău şi invocând existenţa materialelor înregistrate privind infracţiunea de proxenetism, au estorcat de la ei 50 mii dolari, întru sistarea controlului pe materiale. Ulterior însă au convenit asupra transmiterii sumei de 10 mii dolari.

La 9 mai curent a fost transmisă prima tranşă în sumă de 2200 de dolari.

În momentul transmiterii sumei de 1500 de dolari ce constituia a doua tranşă din suma estorcată, învinuiţii au fost reţinuţi în flagrant de către ofiţerii şi procurorii Anticorupţie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oamenii-legii-cereau-mita-de-50-000-de-dolari-sua-acum-risca-puscarie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19