Select your Top Menu from wp menus

Oamenii de stiinta avertizeaza: o superfurtuna solara este iminenta. „Gasiti solutii, urgent”

Specialistii avertizeaza ca o “superfurtuna solara” este inevitabila in acest an si autoritatile trebuie sa ia masuri urgente, ca sa reduca efectele negative pe care le va produce.
Potrivit expertilor de la Royal Academy of Engineering, o furtuna solara de proportii, cum se intampla o data la 200 de ani, este acum iminenta. Cel mai grav de fi afectata Marea Britanie, scrie Daily Mail.
In acest an, Soarele va ajunge la finalul unui ciclu de 11 ani, ceea ce inseamna ca activitatea sa va fi mai intensa si vor avea loc mai multe eruptii solare, scrie stirileprotv.ro
Mai mult, in aceasta perioada o “superfurtuna” solara este iminenta, fenomen care se intampla o data la aproximativ 200 de ani. Ultima a avut loc in 1859.
Efectele unui asemenea fenomen vor fi foarte grave, din cauza tehnologiei de care depindem acum: unul din 10 sateliti de pe orbita Terrei va fi distrus, iar semnalele GPS vor fi intrerupte timp de 3 zile.
Astfel, vor fi probleme serioase privind navigatia vapoarelor sau zborul avioanelor.
De asemenea, vor fi pene de curent, iar astronautii de pe Statia Spatiala Internationala vor fi in pericol, pentru ca vor fi expusi unor cantitati mari de radiatii, ei nefiind protejati de campul magnetic al Terrei.
“Mesajul nostru este: nu intrati in panica, dar pregatiti-va!” declara profesorul Paul Cannon, care cere guvernului britanic sa convoace un consiliu special, pentru a gasi solutii.
In prezent, un satelit numit Advanced Composition Explorer (ACE) lanseaza un semnal de alarma, cu 15 minute inainte ca particulele unei emisii coronariene masive sa ajunga pe Terra.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oamenii-de-stiinta-avertizeaza-o-superfurtuna-solara-este-iminenta-gasiti-solutii-urgent-2/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19