Coronavirusul infectează celulele cavității nazale, de unde, prin intermediul lichidelor, are capacitatea de a infecta celulele aflate la un nivel profund în interiorul plămânilor, precum și în creier, contribuind la creșterea severității bolii, la această concluzie au ajuns oamenii de știință americani din Carolina de Nord, care au studiat calea urmată de acest virus, atunci când pătrunde în corpul uman, „reconstruind o dublură artificială” în laborator pe baza datelor genetice disponibile ale SARS-CoV-2, relatează publicația germană „Frankfurter Rundschau”.
Se credea anterior că mai întâi coronavirusul afectează țesutul faringelui și apoi, în cursul bolii, intră în tractul respirator inferior. În cadrul aceluiași studiu, oamenii de știință americani au examinat diferite tipuri de celule din mucoasa nazală, faringe și bronhii pentru a determina conținutul de receptori ACE2.
În plus, cercetătorii au descoperit că anticorpii depistați în sângele pacienților, după ce s-au îmbolnăvit cu SARS, pot inhiba, într-o oarecare măsură, propagarea și înmulțirea virusului SARS-CoV-2. Mai exact, persoanele care au avut SARS sau MERS au într-adevăr o imunitate parțială, având deja anticorpi împotriva SARS-CoV-2, ceea ce contribuie la o evoluție mai ușoară a bolii, au concluzionat oamenii de știință.
sursa: radiochisinau.md
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…