Select your Top Menu from wp menus

Oamenii de lângă noi//Are 81 de ani și predă fizica la gimnaziul din Morozeni

Unul dn cei mai vârstnici pedagogi din R.Moldova locuieşte şi activează în raionul Orhei. Acesta este Timofei Bivol care, la vârsta de 81 de ani, predă fizica la gimnaziul din Morozeni.

Dl Bivol este al treielea, conform vârstei,  după alţi doi colegi de profesie, care au devenit eroi ai unui material publicat de Oameni și Kilometri. Mai bătrâni ca  profesorul din Morozeni sunt doar  Valentin Isanin, de 86 de ani, care predă matematica la Comrat,   şi  Emilian Iușcenco, învăţător de educaţie fizică la Cahul.

Articolul, intitulat ‘86,82,81’,  începe cu  date despre criza de cadre didactice în sistemul educaţional al republicii, situaţie în care pedagogii cu vechime sunt de neînlocuit. Cei trei octogenari sunt descrişi ca persoane care, în ciuda vârstei inantate, sunt plini de  energie şi multă dăruire pentru munca pe care o fac.

Timofei Bivol spune  că dacă va putea, va continua să lucreze în școală şi la 100 de ani. Încă de mic, de pe timpul războiului, şi-a dorit să devină învăţător. A absolvit şcoala, apoi un colegiu, iar în anul 1958 – Facultatea de Fizică de la Institutul Pedagogic „Ion Creangă”.  Îşi aminteşte că s-a cerut să predea în cea mai ‘păcătoasă’ scoală din raionul Orhei – în satul Vâprova, iar  10 ani mai târziu a fost transferat în satul  vecin, Morozeni. La anul, va împlini o jumătate de secol  de când predă aici fizica multor generaţii de elevi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oamenii-de-langa-noiare-81-de-ani-si-preda-fizica-la-gimnaziul-din-morozeni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19