Select your Top Menu from wp menus

Oamenii de cultură cheamă politicienii să renunţe la luptă şi să urmeze planul propus de Preşedintele Timofti VIDEO

un grup de oameni de cultură din R. Moldova au adresat un mesaj către politicieni, prin care i-au îndemnat la unitate şi au pledat pentru promovarea în continuare a programului de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană, informează MOLDPRES.

Apelul a fost semnat de 16 oameni de cultură, printre care academicienii Mihai Cimpoi, Eugen Doga şi Nicolae Dabija, Mihai Volontir, Spiridon Vangheli, Andrei Strîmbeanu ş.a. Aceştia se declară “îngrijoraţi de evoluţia ultimelor evenimente care agravează criza politică din cadrul AIE”. „Noi vrem unitate, stabilitate politică, integrare europeană, bunăstare şi continuitate în promovarea valorilor noastre culturale”, a spus academicianul Mihai Cimpoi.

Semnatarii apelului au afirmat că susţin propunerile şefului statului Nicolae Timofti ca PLDM să renunţe la decizia de ieşire din Acordul de constituire a AIE, PD să renunţe la aşa-numita “variantă zero”, iar PL să reconfirme decizia de păstrare a alianţei de guvernare. Totodată, aceştia optează pentru ca liderii politici să renunţe la învinuirile reciproce şi să ajungă la un compromis.

Ieri, Asociaţiile de creaţie din Republica Moldova au emis o declaraţie prin care îndeamnă deputaţii să dea dovadă de responsabilitate şi să respingă moţiunea de cenzură înaintată Guvernului, notează MOLDPRES.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oamenii-de-cultura-cheama-politicienii-sa-renunte-la-lupta-si-sa-urmeze-planul-propus-de-presedintele-timofti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19