Select your Top Menu from wp menus

O treime din recolta de grâu, compromisă

Seceta a afectat serios recolta de grâu de anul acesta. Astfel, o treime din roadă este compromisă. Potrivit ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov, rapiţa a fost compromisă în totalitate din cauza caniculei.

„În luna iunie, ca niciodată am avut cu 5 grade mai mult, iar în rezultat, culturile s-au dezvoltat prematur şi vom avea cu o treime mai puţin. 550 mii tone de grâu şi rapiţă a fost compromisă. Sistemul de rachete antigrindină, doar în luna mai, a cheltuit jumătate de rachete, atât de masivă a fost grindina”, a spus Bumacov.

În această situaţie, spune premierul Vlad Filat „ne aşteptăm la o cooperare şi cu sistemul bancar”.

„În caz de necesitate vom cumpăra cantitatea de grâu compromisă. Vor fi consultaţi şi experţii Fondului Monetar Internaţional. Nu este un dezastru, ci o situaţie complicată”, afirmă prim-ministrul.
sursa:publlika.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-treime-din-recolta-de-grau-compromisa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19