Select your Top Menu from wp menus

O treime din locurile la universitate sunt cu finanţare bugetară

Pentru anul de învăţământ 2016-2017, la studii superioare de licenţă se prevede admiterea a peste 17 mii de persoane. Puţin peste o treime din locuri sunt cu finanţare bugetară, transmite IPN.

Ministerului Educaţiei menţionează că admiterea se fa face pentru 170 de specialităţi. Numărul de locuri de studii este mai mic faţă de anul trecut cu 3,5%, fapt condiţionat de reducerea numărului absolvenţilor învăţământului liceal.

La studiile superioare de master se prevede admiterea a 7 377 de persoane, în diminuare cu 6% faţă de anul 2015, iar la studiile de rezidenţiat vor fi admise 532 de persoane, majoritatea locurilor fiind cu finanţare bugetară, condiţionată de prevederea Codului educaţiei privind organizarea studiilor de rezidenţiat pentru formarea profesională obligatorie a medicilor şi farmaciştilor pe specialităţi.

Pentru onorarea obligaţiunilor Republicii Moldova în cadrul contractelor bilaterale cu alte ţări, se propune admiterea la studii a 325 de persoane, la studii superioare de licenţă şi de master. Totodată, 30 de cetăţeni străini vor primi burse pentru mobilitate academică pentru a studia în Republica Moldova în cadrul Programului Comisiei Europene Erasmus+.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-treime-din-locurile-la-universitate-sunt-cu-finantare-bugetara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19