Select your Top Menu from wp menus

O televiziune din Chișinău încearcă să scoată prin judecată bani din Asociația Obștească ”Pentru Orhei”

Pro TV Chișinău a acționat în judecată Asociația Obștească ”Pentru Orhei” pentru încasarea unei datorii. Zilele trecute Judecătoria Orhei a acceptat cererea Întreprindrii cu capital străin ”PRO Digital”, care este fondatoarea Pro TV Chișinău și a obligat AO ”Pentru Orhei” să îi achite o datorie de 37,7 mii lei și peste o mie de lei drept cheltuieli de judecată.


Postul de televiziune din Chișinău nu este prima instituție medie care apelează la instanța de judecată pentru a recupera datoriile din partea AO ”Pentru Orhei”. Anterior și Companie Publică Teleradio-Moldova a solicitat achitarea a cca 150 mii lei pentru serviciile acordate anterior.


Recent a devenit public faptul că Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei are de recuperat o creanță de 12 milioane din partea acestei asociații obștești.


AO Pentru Orhei a fost fondată în 2015, la scurt timp după ce primar al Orheiului a devenit Ilan Șor, iar în spațiul public s-a afirmat de mai multe ori că relizarea promisiunilor electorale ale lui Șor este făcută cu sprijinul acestei organizații.
Ea a fost condusă de actualul primar de Orhei  Pavel Verejanu , Viorel Melnic,  fostul șef al Serviciului Vamal și fostul acționar al Unibank, Ilona Shor, sora lui Ilan Shor și Maria Albot, soțul căreia,  Sergiu Albot, a fost președinte al Băncii Sociale. După ce Ilan Shor a ajuns primar la Orhei, Sergiu Albot   a condus  o perioadă de timp Î.M ”Orhei-Transport”.
Ultimul conducător al AO ”Pentru Orhei” a fost Igor Druță, fost şef adjunct al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, care a decedat la începutul lunii noiembrie curent.

Asociația Obștească este fondatoarea SRL Adorland, despre care se afirma că este gestionara parcului Orheiland. Anterior aceasta a fost fondatoarea SRL Magazine Sociale, dar în cele din urmă această societate comercială s-a separat de asociația obștească.

Asociația Obștească își are adresa juridică în aceeași încăpere a Întreprinderii Municipale Hotelul ”Codru” în care își are adresa juridică Partidul Șor și era găzduit sediul Gărzilor Populare din Orhei.