Select your Top Menu from wp menus

„O sută de procente!”- Șeful electoralei din Orhei a lui Shor, despre utilizarea bazelor de date personale

Şeful echipei electorale a lui Ilan Shor din anul 2015 susţine că bazele de date cu caracter personal, colectate pentru astfel de acțiuni ca tombole şi magazine sociale sunt utilizate în scopuri electorale.

Igor Grigoriev, care cu 3 ani în urmă a condus staff-ul electoral al Partidului „Ravnopravie” şi candidatului acestuia la Primăria Orhei, Ilan Shor, a declarat într-un interviu pentru Radio Orhei, că datele  personale ale celor care participă la tombole şi cele din cardurile pentru magazine sociale sunt folosite nu doar după destinaţie.

În cadrul interviului, Grigoriev a fost întrebat dacă există similitudini între recentele alegeri din comuna Jora de Mijloc, câştigate de vicepreşedinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, şi cele din 2015, din oraşul Orhei, câştigate de Ilan Shor. De asemenea,  despre tehnologiile   și   metodele care au fost aplicate în cele două campanii.

Igor Grigoriev a  răspuns că “[…]la Jora s-a  întâmplat ceea ce s-a întâmplat la alegerile din orașul Orhei, în 2015 […]’ Potrivit acestuia, alegerile din Jora de Mijloc  au început să fie pregătite de magazinele sociale, când pentru eliberarea cardurilor de cumpărători au fost colectate datele personale ale pensionarilor şi altor persoane. „ O bază de date de acest tip  a fost creată şi în alegerile din Orhei, când s-au organizat tombole.  Orheiul e mai mare  şi dacă nu s-a ajuns la fiecare pe jos, atunci s-a ajuns la foarte mulţi prin telefon. La Jori şi în Lopatna s-a ajuns chiar la fiecare  cu cadouri, cu promisiuni…”, a spus Igor Grigoriev.

„Alegerile la Jora au început să fie  pregătite prin  magazinele sociale, când pentru aşa zise cartele sociale au adunat datele  pensionarilor şi altor persoane şi aceasta a creat o  bază de date. O bază de date de acest tip  a fost creată şi în alegerile din Orhei, când s-au organizat tombole.  Orheiul e mai mare  şi dacă nu s-a ajuns la fiecare pe jos, atunci s-a ajuns la foarte mulţi prin telefon. La Jori şi în Lopatna s-a ajuns chiar la fiecare  cu cadouri, cu promisiuni… 
*  Sugeraţi că aceste baze de date sunt utilizate de Partidul lui Shor în scopuri electorale?
  O sută de procente! Acesta a și fost scopul creării acestor magazine sociale.”

La sfârşitul săptămânii trecute, Radio Orhei a solicitat Partidului „Șor” să se expună pe marginea acestor declarații ale lui Igor Grigoriev. Mesajele expediate au rămas, însă, fără răspuns. Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Partidului „Șor”, Alina Șargu,  a promis   un răspuns “juridic”, care nu a fost însă oferit nici după încă un mesaj care i-a fost trimis în legătură cu acest subiect. 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-suta-de-procente-seful-electoralei-din-orhei-a-lui-shor-despre-utilizarea-bazelor-de-date-personale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19