Select your Top Menu from wp menus

O stradă din Chişinău va purta numele poetului Dumitru Matcovschi

O stradă din Chişinău va purta numele poetului Dumitru Matcovschi. Despre acest lucru a anunţat jurnaliştii edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.
Primarul de Chișinău nu a specificat despre ce stradă anume este vorba, dar a menționat că și anumite instituții culturale ar putea purta numele prozatorului.

Dumitru Matcovschi a trecut în neființă miercuri seara, 26 iunie, la vârsta de 73 de ani.

În ultimele săptămâni, poetul a fost internat în spital, unde a suportat o intervenţie chirurgicală pe creier. Tumoarea cerebrală a fost cauzată de mai mulţi factori, inclusiv de o traumă cranio-cerebrală gravă, consecinţă a unui accident rutier produs acum 24 de ani.

Poetul, prozatorul, dramaturgul, publicistul şi academicianul Dumitru Matcovschi şi-a început activitatea în publicistică, în 1966. Este autorul a peste 50 de volume de poezie, proză şi piese de teatru. E recunoscut drept un simbol al mişcării de renaştere naţională din Republica Moldova.

Dumitru Matcovschi a fost cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-strada-din-chisinau-va-purta-numele-poetului-dumitru-matcovschi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19