Select your Top Menu from wp menus

O planetă misteriosă numită „Ochiul lui Sauron” a fost desoperită de astronomi. VIDEO

Noi imagini ale galaxiei denumita oficial Fomalhaut au fost surprinse de telescopul Hubble al NASA.
In imagini apare si planeta misterioasa Fomalhaut b, care graviteaza pe un disc format din deseuri spatiale.
Cureaua de deseuri este mai lata decat s-a crezut initial, intinzandu-se pe o sectiune de la 14 la 20 de miliarde de mile departare de „soarele” galaxiei.
Cu ajutorul imaginilor, astronomii au descoperit ca planeta urmeaza o orbita neobisnuita, eliptica, prin discul de deseuri – un drum auto-destructiv.
Fomalhaut b a fost botezata „planeta-zombie” chiar dupa descoperirea acesteia, in 2008, cand cercetatorii au crezut ca este un simplu nor de praf, pana sa fie „reinviata”, in 2012, dupa noi observatii.
Orbita acesteia a fost recalculata, dupa noile masuratori efectuate cu ajutorul telescopului Hubble, anul trecut.

„Suntem socati. Nu este ceea ce ne-am asteptat”, a declarat Paul Kalas, de la Universitatea Berkeley si de la Institutul SETI din Mountain View, California.
Potrivit oamenilor de stiinta, planeta-zombie efectueaza o miscare de rotaie completa in jurul propriului soare in 2.000 de ani.
Se pare ca super-orbita s-a format dupa ce Fomalhaut b a fost „alungata” de pe orbita initiala, in afara centurii de deseuri, de o alta planeta.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-planeta-misteriosa-numita-ochiul-lui-sauron-a-fost-desoperita-de-astronomi-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19