Select your Top Menu from wp menus

O pisică şi un peşte au „dispărut” în mod misterios cu ajutorul unei „pelerine a invizibilităţii” – VIDEO

Într-o înregistrare video care demonstrează reuşita savanţilor asiatici, o pisică şi un peştişor de acvariu au devenit „invizibili” graţie acelei pelerine, care nu seamănă însă deloc cu mantia uşoară purtată de protagonistul din seria cinematografică „Harry Potter”, ci a fost confecţionată din mai multe bucăţi subţiri din sticlă.

Înregistrarea video cu animalele care „dispar” i-a şocat pe unii dintre utilizatorii de internet, însă oamenii de ştiinţă asiatici au dezvăluit „magia” din spatele acestui fenomen, prezentând dispozitivul pe care l-au creat şi explicând felul în care acesta funcţionează.

Zheng Bin, cercetător la Universitatea Zhejiang, a declarat pentru China View că razele de lumină pe care oamenii pot să le vadă „ricoşează” pe obiecte înainte de a ajunge la ochii privitorului.

Cercetătorii asiatici au realizat „pelerina” din sticlă, deoarece acest material este transparent şi nu are nevoie să fie impregnat cu o nanotehnologie costisitoare, întrucât ochiul uman nu este sensibil la acea întârziere de timp infimă înregistrată de razele de lumină.

Chen Hongsheng, coordonatorul echipei de cercetători, a spus că efectul de invizibilitate se produce doar dacă obiectul este privit dintr-o anumită direcţie.

„Există şase unghiuri din care un anumit obiect poate fi «ascuns» în acest fel”, a precizat el.

Savanţii asiatici au spus că intenţionează să îşi perfecţioneze dispozitivul pentru a-l face să devină şi mai eficient, prin adăugarea unor unghiuri noi de invizibilitate, dar şi mai uşor.

Chiar şi aşa, dispozitivul creat de cercetătorii asiatici este deja mult mai sofisticat decât precedentele încercări ale oamenilor de ştiinţă, care funcţionau cu raze polarizate sau cu microunde, pe care ochiul uman nu poate să le distingă.

Ei speră că într-o bună zi tehnologia lor va putea fi utilizată pentru a se asigura că o serie de obiecte nu vor mai putea fi văzute din niciun unghi, iar această descoperire va genera o serie de aplicaţii importante în domenii precum securitate, supraveghere şi industria de divertisment.

sursa: gandul.info


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-pisica-si-un-peste-au-disparut-in-mod-misterios-cu-ajutorul-unei-pelerine-a-invizibilitatii-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19