Select your Top Menu from wp menus

O nouă şedinţă a comisie de anchetă. Dodon: S-au furat 13 miliarde de lei

După o nouă şedinţă a Comisiei de anchetă privind situaţia de pe piaţa valutară, preşedintele comisiei, deputatul Marcel Răducan a comunicat că au fost audiate toate organele de resort şi urmează pregătirea raportului. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, le-a spus jurnaliştilor, după şedinţă, că politicienii încearcă să ascundă multă informaţie de public cu pretextul că aceasta este secretă, transmite IPN.

Marcel Răducan a spus că rămâne ca miercuri, 11 martie, să se discute despre structura raportului, care urmează a fi finalizat către sfârşitul săptămânii viitoare. Preşedintele comisiei a mai spus că şedinţele au loc cu uşile închise deoarece sunt prezentate documente cu caracter secret şi strict secret.

Potrivit deputatului Igor Dodon, în cadrul comisiei s-a confirmat că în luna noiembrie de la Banca de Economii şi Banca Socială au fost sustrase 13 miliarde de lei, banii fiind convertiţi în valută şi transferaţi în zonele offshore. „Acum se confirmă că, tot în luna noiembrie, s-a convocat Consiliul de stabilitate financiară în şedinţă secretă, Consiliul i-a recomandat prim-ministrului de atunci, Iurie Leancă, să ia o hotărâre secretă de guvern, iar Leancă a convocat o şedinţă secretă a guvernului şi a aprobat garanţia de stat pentru un credit de circa 10 miliarde de lei de la Banca Naţională a Moldovei către aceste 2 bănci”, a comunicat politicianul.

„Totul s-a făcut sub garanţia statului. Aceste linii de credit s-au utilizat de bănci şi deja în ianuarie acestea au obţinut profituri din cauza speculaţiilor pe piaţa valutară. Sunt multe informaţii pe care membrii comisiei le califică ca secrete şi ne cere nouă, opoziţiei, să nu le facem publice. Este cert că, fără acceptul conducerii de vârf a PLDM şi PDM, acest lucru era imposibil. Aşa furturi nu şi-a permis încă nimeni în istoria Moldovei. Noi vom face tot posibilul ca informaţia prezentată la comisie să fie publică, iar persoanele vinovate să fie trase la răspundere”, a mai spus Igor Dodon.

Tot după şedinţă, Anatol Arapu, ministrul finanţelor, a comunicat că stabilitatea veniturilor bugetare este în pericol, iar autorităţile trebuie să ia anumite decizii pentru a redresa situaţia.

Comisia de anchetă mai are 10 zile de activitate până a prezenta raportul în Parlament.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-noua-sedinta-a-comisie-de-ancheta-dodon-s-au-furat-13-miliarde-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19