Select your Top Menu from wp menus

O nouă şedinţă a CM Orhei, după un calapod vechi: Regim extraordinar, ritm alert, galerie plină

Mai puţin de 20 de minute le-au trebuit consilierilor municipali din Orhei ca să isprăvească o agendă de lucru cu 9 chestiuni pe subiecte   destul de importante  pentru oraș și locuitorii acestuia.
Ca şi la marea parte a  şedinţelor precedente, consilierii au fost convocaţi în plen în regim extraordinar, la sfârșitul săptămânii și al zilei de muncă. Într-un mod la fel de statornicit, în afară de chestiunile anunţate relativ din timp, pe ordinea de zi a fost inclusă suplimentar încă o serie de proiecte de decizii.  Numărul chestiunilor suplimentare l–a depăşit chiar pe cel iniţial. Invariabil, la începutul şedinţei, Pavel Verejanu, preşedintele fracţiunii majoritare, a propus spre examinare încă 5 chestiuni, pe lângă cele 4 proiecte  programate pentru şedinţă.

La fel de constant, consilierul majorităţii, Evgheni Pisov, care prezidează practic toate şedinţele în plen, a pus la vot cele 9 proiecte de decizii, iar acestea au fost votate  aproape taciturn şi unanim în mai putin de 20 de minute.
Din cei 27 de consilieri, la şedinţă au fost prezenţi 22, însă fără 5 consilieri absenţi, sala nu a fost deloc goală. Or,  după o tradiţie stabilită de ceva vreme, la şedinţă au asistat intre 20 și 30 de persoane, cunoscute ca simpatizanţi ai primarului Ilan Șor şi ai fracţiunii majoritare, care au creat o galerie, dislocându-se în spatele consilierilor municipali.

Cu detalii despre deciziile aprobate la ședința de astăzi a Consiiului municipal (CM)  Orhei, vom reveni.