Select your Top Menu from wp menus

O nouă MINCIUNĂ marca Lavrov-TASS

Acordurile privind soluţionarea crizei transnistrene trebuie implementate, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pledând pentru evitarea ingerinţelor şi pentru aplicarea unui memorandum privind dreptul Transnistriei la activităţi economice externe.Potrivit TASS, un plan de pace iniţiat în anul 2003 de Chişinău şi Tiraspol nu ar fi fost semnat la solicitarea Uniunii Europene. „De atunci, ne confruntăm în continuare cu această criză”, a continuat Lavrov.
Lavrov se referă la „Memorandumul Kozak”, din 2003, care prevedea crearea unui stat federal moldovean din care să facă parte Transnistria. Planul, o extindere a unui document asemănător din anul 1997, a fost respins de preşedintele moldovean de la acea vreme, Vladimir Voronin, care a argumentat că propunerea intra în contradicţie cu legea fundamentală a ţării.
Declaraţiile lui Lavrov şi relatările presei ruseşti sunt adevărate doar pe jumătate. Reprezentanţii Rusiei evită să amintească că potrivit aceloraşi acorduri din 1997 partea transnistreană se obliga să nu îngrădească circulaţia între cele două maluri ale Nistrului. Anume din cauza neîndeplinirii acestui punct Tiraspolului nu i se oferă dreptul de a desfăşura activitate economică externă. Cât despre memorandumul Cozac, pe ultima sută de metri ruşii au modificat textul astfel încât să oblige Republica Moldova de a menţine o bază militară rusească pe teritoriul ţării noastre.
Amintim că în stânda Nistrului staţionează ilegal 1500 de militari ruşi, care trebuiau retraşi încă în anul 2002 şi care nu au statut de pacificatori.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-noua-minciuna-marca-lavrov-tass/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19