Select your Top Menu from wp menus

O noua lege in Ucraina, contra libertatii de exprimare si a presei

Parlamentul ucrainean a adoptat o lege care incriminează libertatea de exprimare și pune in pericol libertatea presei, se mentioneaza intr-un comunicat al Oficului OSCE pentrtu libertatea mass-media.

Parlamentul ucrainean, Rada Supremă,  a adoptat amendamente la prevederile Codului penal care introduc pedeapsa penala  pentru defăimare  și care oferă o protecție suplimentară a funcționarilor publici fără o discuție prealabilă cu societatea civilă sau mass-media.

Aceste modificări introduc, de asemenea, răspunderea penală pentru difuzarea materialelor cu caracter extremist – în sens larg definite de lege – de către mass-media și pe Internet, dar nici una dintre aceste modificări nu a fost subiect de dezbateri publice cu societatea civilă și mass-media.

Rada Supremă a introdus, de asemenea, modificări la Legea cu privire la Consiliul Național pentru televiziune și de radiodifuziune, care  subminează independența acestei autorității de reglementare audiovizualului.

„În 2001, Ucraina a fost printre primele state membre ale OSCE care a  dezincriminat defăimarea. Această reformă importantă a fost punctul de plecare pentru adoptarea de către Ucraina a unei dintre cele mai liberale legislatii  din regiune față de mass-media „, mediile juridice, a spus Dunja Mijatovic  Reprezentantul OSCE pentru libertatea mass-media.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-noua-lege-in-ucraina-contra-libertatii-de-exprimare-si-a-presei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19