Select your Top Menu from wp menus

O nouă infuzie din buget de sute mii lei într-o întreprindere municipală fondată de Consiliul Raional Orhei

Consiliul Raional Orhei a alocat 400 mii lei pentru majorarea capitalului social al Întreprinderii Municipale Complexul Sportiv Raional Orhei. Decizia publicată săptămâna trecută în Registrul de stat al actelor locale, a fost aprobată în ședința din 12 august.
Aceasta nu este prima infuzie financiară în întreprinderea a cărei fondator este Consiliul Raional Orhei.  Potrivit unei informații oferite de Consiliul Raional Orhei și publicate pe site-ul vreauinfo.md, în 2021 prin 4 decizii CR Orhei a acordat subsidii Complexului Sportiv Raional Orhei în sumă totală de 580,8 mii lei.
Datele disponibile din situațiile financiare pentru anul 2021, care pot fi găsite pe site-ul Biroului Național de Statistică arată că Complexul Sportiv Raional Orhei a avut anul trecut venituri din vânzări și profit din operațiuni cu active imobilizate și excepționale în sumă totală de 1 184 500 lei și cheltuieli administrative de 1 450 600 lei, înregistrând pierderi de 266 mii lei.
Aceleași date arată că la sfârșitul anului trecut Complexul Sportiv Raional Orhei avea datorii pe termen lung de peste 4,2 milioane lei. (Descifrarea noțiunii ”datorii pe termen lung” poate fi găsită în Ordinul Ministerului Finațelor Nr. 119 din 06.08.2013 privind aprobarea Planului general de conturi contabile).
Începând cu primăvara anului curent ÎM Complexul Sportiv Raional Orhei este condusă de consilierul municipal din partea Partidului Șor, Avelin Tabarcea.