Select your Top Menu from wp menus

O misiune a Fondului Monetar Internațional va efectua o vizită de lucru la Chișinău

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ben Kelmanson, se va afla, în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie curent, într-o vizită de lucru la Chișinău, relatează MOLDPRES.

Reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, a anunțat astăzi că, pe parcursul vizitei, misiunea va purta discuții cu autoritățile în contextul pregătirii pentru consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI, pentru anul 2017, și a evaluării a doua a programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Totodată, misiunea va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, va actualiza datele și va evalua perspectivele la nivel macroeconomic, precum și va discuta cu autoritățile despre politicile macroeconomice din viitor.

Programul pe trei ani al autorităților R. Moldova, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. Acesta este finanțat printr-un credit în valoare totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (DST) (sumă echivalentă cu circa 182 milioane de dolari SUA și cu 75 la sută din cota deținută de Republica Moldova la FMI), dintre care 41,7 milioane de DST (circa 59 milioane de dolari S.U.A.) au fost deja debursate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-misiune-a-fondului-monetar-international-va-efectua-o-vizita-de-lucru-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19