Select your Top Menu from wp menus

O insula fantoma in oceanul Pacific. Desi cartografiata de Google Earth, bucata de pamant nu a fost gasita de o expeditie australiana

O insula din oceanul Pacific, cartografiata de Google Earth si de marile atlase mondiale, nu exista, a anuntat joi o echipa de oameni de stiinta australieni, care au plecat, in van, sa caute aceasta bucata de pamant, intr-o expeditie geologica, scrie AFP.

Aceasta insula este vizibila pe atlasul online Google Earth sub numele de Sandy Island, in marea Coralilor, la jumatatea drumului dintre Australia si teritoriul francez Noua Caledonie.

Times Atlas of the World, unul dintre atlasele de referinta, o identifica sub numele Sable Island.

Hartile marine utilizate de Southern Surveyor, o nava de cercetari stiintifice, semnaleaza deasemenea aceasta insula, a povestit Maria Seton, membra a echipei de cercetatori plecata in cautarea insulei.

Dar oamenii de stiinta nu au reusit sa gaseasca aceasta insula.

„Am vrut sa verificam. Dar sondarile indica in acest loc o adancime de 1.400 metri, respectiv o adancime foarte mare”, a adaugat Maria Seton, care a revenit din aceasta expeditie de 25 de zile.

„Este pe Google Earth si pe alte harti. Dar am verificat si nu exista nicio insula. Sunte uluiti, e foarte bizar”, a adaugat ea.

sursa: hotnews.ro