Select your Top Menu from wp menus

Descoperire: O injecţie cu oxigen în venă te ţine în viaţă fără să respiri!

 Uluitoarea descoperire ar putea înlocui în curând aparate cu oxigen. Datorită revoluţionarei descoperiri de administrare a oxigenului în sânge direct printr-o injecţie, o persoană ar putea fi menţinută în viaţă fără să respire aproximativ o jumătate de oră.

Noua procedură constă în injectarea moleculelor de oxigen incluse în prealabil în molecule de grăsime, direct în sistemul venos al pacientului. Această metodă le va garanta pacienţilor aproximativ 30 de minute de viaţă „în plus” atunci când ei nu pot să respire, transmite România TV.

Ideea de a injecta oxigen direct în sânge nu este chiar nouă. Primele încercări făcute acum 100 de ani au eşuat lamentabil, formând bule de aer periculoase în vene.

Astfel, medicul John Kheir, de la Spitalul de Copii din Boston Kheir s-a gândit că este nevoie de o substanţă care să înglobeze în ea oxigenul, într-un lichid, care apoi să fie injectat în vene. După teste efectuate într-un sistem de tuburi artificiale, acesta a descoperit că lipidele (moleculele de grăsime) sunt cel mai bun „transportor” al moleculelor de oxigen.

sursa: union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-injectie-cu-oxigen-in-vena-care-te-tine-in-viata-fara-sa-respiri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19