Select your Top Menu from wp menus

O grupare de minori suspectată de furturi în valoare de 400 de mii de lei

O grupare infracţională a fost demascată şi reţinută de poliţia capitalei, fiind bănuită de săvârşirea unui şir de furturi din automobile şi locuinţe, prejudiciind pagube materiale în proporţii deosebit de mari.

Membrii grupării s-au dovedit a fi un tânăr, de 19 ani domiciliat în capitală şi 4 minori cu vîrste cuprinse între 15 şi respectiv 17 ani, originari din raioanele Criuleni, Ştefan-Vodă, Cahul şi Ialoveni. Anterior reţinuţi pentru cauze similare.

Conform legislaţiei penale în vigoare minorii au fost cercetaţi în stare de libertate, fapt ce a favorizat ca persoanele să se specializeze la comiterea furturilor din locuinţe prin efracţie. Potrivit victimelor, bunurile sustrase au fost estimate la suma totală de aproximativ 400 000 lei.

Suspecţii au fost reţinuţi în ziua de 29 octombrie curent, în urma acţiunilor speciale de investigaţii desfăşurate de către ofiţerii IP Botanica în colaborare cu Direcţia de Poliţie Chişinău.

Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare minorii sunt cercetaţi în stare de libertate, iar suspectul de 19 ani a fost reţinut pe un termen de 72 de ore.Dacă instanţa de judecată îi va găsi vinovaţi, atunci ei riscă o pedepasă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.