Select your Top Menu from wp menus

O filieră de trafic de fiinţe umane stopată de poliţişti VIDEO

Ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații au reuşit să reţină, recent, un grup de persoane suspectat de racolarea şi transportarea tinerelor în Federaţia Rusă, în scopul obţinerii unui profit considerabil de pe urma exploatării lor sexuale și cerșit. Este vorba despre doi bărbați, în vîrstă de 32 și respectiv, 35 de ani şi două femei, de 25 și 27 de ani, toți originari din municipiul Bălți.

Ca rezultat al acţiunilor de investigaţie, forţele de ordine au reținut în flagrant pe doi dintre suspecţi, în timpul cînd transportau două tinere. Automobilul în care se aflau potențialele victime a fost stopat de polițiști pe o stradă din capitală. În timpul reținerii suspecților, polițiștii au efectuat cîteva împușcături de avertisment cu gloanțe goale.

Cercetările poliţieneşti au stabilit că traficanţii racolau fete de pe întreg teritoriul ţării. Profitînd de situaţia economică vulnerabilă, aceştia le promiteau victimelor un serviciu bine plătit în oraşul Moscova, Federația Rusă. În final, însă, tinerele ajunse la locul de destinație erau impuse să cerșească pe străzile din oraș, iar noaptea, să presteze servicii sexuale contra plată.

În acest caz, a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 165 „Trafic de fiinţe umane” și art. 220 „Proxenetism” Cod Penal al Republicii Moldova. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă închisoare de pînă la 15 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-filiera-de-trafic-de-fiinte-umane-stopata-de-politisti-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19