Select your Top Menu from wp menus

O femeie şi un bărbat au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă

Încă două cazuri de deces asociate cu infecţii respiratorii acute şi gripă A(H1N1). Victimele sunt o femeie de 28 de ani, însărcinată, şi un bărbat de 71 de ani. De la începutul anului curent, 10 persoane au murit din cauza din cauza complicaţiilor provocate de gripă.

Solicitat de IPN, şeful Direcţiei sănătate a municipiului Chişinău, Mihai Moldovanu, a declarat că bărbatul a fost internat cu semne de gripă şi febră la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, iar pe 3 martie a fost transferat la Spitalul Clinic Republican, în secţia reanimare. La scurt timp, pacientul a decedat.

Tânăra de 28 de ani, însărcinată în 30 de săptămâni, a fost internată pe 25 februarie, la maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr.1, cu semne de răceală, febră înaltă şi iminenţă de întrerupere a sarcinii. Femeii i s-a administrat tratament specific cu preparate antivirale, dar în pofida tratamentului starea în dinamică a acesteia se agrava de la o zi la alta. Un consiliu de doctori au decis ca pe 3 martie să fie supusă unei intervenţii chirurgicale de cezariană. Pruncul născut prematur avea o malformaţie congenitală la esofag şi a decedat în secţia reanimare a spitalului. Doctorii au făcut tot posibilul să salveze viaţa femeii, dar nu au reuşit. Ea a murit pe 7 martie, lăsând orfan un copil de 5 ani.

Ministerului Sănătăţii precizează că în timpul zilelor de odihnă, 7-8 martie, la Centrul Naţional de Sănătate Publică au fost notificate 54 de cazuri de gripă, în descreştere comparativ cu 89 de cazuri din săptămâna precedentă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-femeie-si-un-barbat-au-murit-din-cauza-complicatiilor-provocate-de-gripa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19