Select your Top Menu from wp menus

O femeie din raionul Orhei – la spital după ce a contactat un virus întâlnit rar în Moldova

O femeie din raionul Orhei a nimerit la spital în urma contactării unui virus rar întâlnit în Moldova . Aceasta a fost internată după ce au apărut semne de alegrie hemoragică acută. În urma investigațiilor s-a stabilit că bolnava, la începutul lunii august, a cumpărat și consumat pepeni galbeni (zămoși) , posibil  contaminați de rozătoare.
Potrivit Centrului Național de Sănătate Publică,  în urma mai multor investigații s-a constatat că femeia este contaminata cu cu Hantavirus. Pacientei i-a fost aplicat un tratament corespunzator si  aceasta s-a însănătoșit.
Important e că date privind înregistrarea cazurilor acestei   infecții în R. Moldova lipsesc. Frecvent, totuși, această boală este înregistrată printre populația județelor din România, limitrofe cu R. Moldova.
Sursă purtătoare de infecție sunt diferite specii de rozătoare de stepă și păduri, care migrează în localități spre iarnă.
Molipsirea oamenilor are loc preponderent pe cale alimentară – folosirea produselor contaminate cu eliminările rozătoarelor. Însă poate avea loc și pe cale aerogenă, mai ales în spațiile închise – ambare, depozite, subsoluri – prin inhalarea prafului contaminat.
De menționat, că erupțiile hemoragice și hemoragiile cu diversă localizare, insuficiența renală persistentă la această infecție, frecvent condiționează un pronostic nefavorabil al aceste infecții.
Potrivit medicilor, pentru a preveni cazurile de febră hemoragică cu sindrom renal, se impun următoarele măsuri:
• protecția produselor alimentare de accesul rozătoarelor;
• respectarea igienei personale;
• combaterea sistematică a rozătoarelor.
Adresarea neîntârziată la medic, în caz de apariție a semnelor de boală, ar putea facilita prevenirea formelor grave, contribuind astfel la însănătoșirea timpurie a persoanelor afectate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-femeie-din-raionul-orhei-la-spital-dupa-ce-a-contactat-un-virus-intalnit-rar-in-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19