Select your Top Menu from wp menus

O femeie a încercat să-l mituiască pe preşedintele Judecătoriei Cahul

O locuitoare din satul Etulia, raionul Vulcăneşti a încercat să-i ofere mită preşedintelui interimar al Judecătoriei Cahul pentru a obţine, în regim de urgenţă, copia unei sentinţe. Denunţul a fost făcut de preşedintele instanţei care a solicitat intervenţia Direcţiei generale Sud a Centului National Anticoruptie.

În sesizarea sa, magistratul a menţionat femeia a intrat în biroul său de serviciu şi i-ar fi cerut eliberarea copiei unei sentinţe. Pentru urgentare, aceasta i-ar fi pus pe masă o bancnotă de 50 de dolari.

Preşedintele Judecătoriei susţine că s-a încuiat în birou, împreună că femeia, şi a chemat ofiţerii CNA pentru documentarea imediată a cazului. Grupul operativ s-a deplasat la faţa locului, reuşind să investigheze cazul şi să ridice bancnota pentru expertiză.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă, iar dacă va fi găsită vinovată femeia riscă închisoare de la 6 la 12 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale. Conducerea urmăriri penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Amintim că acesta este al doilea caz în care magistraţii au apelat la CNA pentru denunţarea unor tentative de corupere. Acum două săptămâni, un alt judecător a telefonat la linia naţională anticorupţie pentru a informa asupra unui caz de influenţă necorespunzătoare.

Începând cu 14 august, CNA a demarat procesul de testare a integrităţii profesionale a agenţilor public. În această perioadă, Centrul a fost sesizat de funcţionarii publici cu privire la tentative de corupere de 11 ori, iar în circa 10 cazuri privind influenţe necorespunzătoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-femeie-a-incercat-sa-l-mituiasca-pe-presedintele-judecatoriei-cahul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19