Select your Top Menu from wp menus

O fabrică de ţigări din Orhei este condusă de generali? Cosovan nu ştie. Usatîi ştie

Fostul viceministru de intene, Ghenadie Cosovan, nu ştie dacă la Orhei există o fabrică de tutun condusă de generali. Întrebarea i-a fost adresată de jurnalistul Val Butnaru în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, iar Cosovan a răspuns că nu cunoaşte  despre o astfel de fabrică.

Un alt participant la emisiune, primarul de Bălți,  Renato Usatîi, nu a crezut că fostul viceministru de interne nu ştie nimic despre afacerea cu ţigări de contrabandă produse la  Orhei, care a început încă pe timpul „lui  Voronin” (n.r. – lider PCRM, fost președinte al tării)  şi care  continuă până în prezent.

Despre ţigările de contrabandă fabricate la firma „International Tobaccco” SRL din Orhei au scris anterior jurnaliştii de investigaţie de la RISE Project. Asta, după ce, în primăvara anului 2012, patronul fabricii Igor Ţurcan a fost ucis în explozia unei mașini-capcană care s-a produs în centrul Chișinăului.

Ancheta jurnalistică a developat o realitate în care poliţişti şi criminali fac afaceri împreună , în timp ce politicul este o platformă pentru afaceri ilegale care duc la crime violente.