Select your Top Menu from wp menus

O expoziţie dedicată Orheiului Vechi a fost inaugurară la Muzeul Naţional de Istorie

O expoziție sub genericul „Milenii de civilizație la Orheiul Vechi. 70 de ani de cercetări arheologice” a fost inaugurată la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, care se desfăşoară în R. Moldova până la 28 septembrie, informează Moldpres.

Solicitată de agenţie, Ana Boldureanu, şefă de secţie la instituţia-gazdă,  a menţionat că expoziţia reunește sute de obiecte – vase de lut, vase ceramice de lux, arme, tuburi de apeduct, unelte agricole și de uz casnic, obiecte de harnaşament, emisiuni monetare, obiecte de cult etc. – care au aparţinut diferitelor civilizaţii ce s-au perindat la Orheiul Vechi. Potrivit sursei citate, o mare parte dintre vestigiile prezentate în cadrul expoziției au fost restaurate de specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.

În alocuţiunea sa, viceministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Gheorghe Postică a subliniat că aceasta este cea mai frumoasă şi cea mai bogată expoziţie dedicată Orheiului Vechi. „Multe piese sunt prezentate pentru prima dată. Expoziţia este un bun prilej de a marca un eveniment important – împlinirea a 70 de ani de la începutul investigaţiilor arheologice în microzona Orheiul Vechi. Mâine, la Butuceni, cu această ocazie îşi va începe lucrările un simpozion”, a accentuat Gheorghe Postică.

Expoziţia va fi deschisă până la 31 ianuarie 2018.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-expozitie-dedicata-orheiului-vechi-a-fost-inaugurara-la-muzeul-national-de-istorie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19