Select your Top Menu from wp menus

 O echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Orhei a fost agresată în timpul misiunii de serviciu

În seara zilei de 29 februarie curent s-a produs un incident șocant – echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Orhei a fost agresată în timpul misiunii de serviciu de către cel, pentru care a fost solicitat ajutorul medical la etapa de prespital, anunță un comunicat al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

La ora 18:02, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat de 28 de ani, pe motivul solicitării ,,pacient instabil”. Echipa de asistență medicală urgentă  a ajuns la adresa indicată în 5 minute.

În timp ce șoferul parca autoambulanța, individul a manifestat un comportament agresiv, lovind de câteva ori cu un topor ușa din dreapta și parbrizul. În urma incidentului, cel mai mult a avut de suferit felcerul echipei AMU, care s-a ales cu plăgi superficiale în regiunea feței. 

Imediat a fost solicitat un echipaj de poliție, care a intervenit. Urmare a acțiunii de căutare, individul care a fugit de la fața locului a fost găsit. Organele de drept urmează să stabilească circumstanțele incidentului, dar și măsurile care vor fi luate față de agresor.