Select your Top Menu from wp menus

O dispoziție a primarului de Orhei – anulată de judecată. Poate prejudicia banul public cu peste 280 mii lei

Judecătoria Orhei ( sediul Telenești) a anulat o dispoziție a primarului de Orhei prin care a fost concediat directorul unei întreprinderi municipale. Potrivit Hotărârii, care a fost publicată recent de Judecătoria Orhei, anularea dispoziției a fost cerută de Oficiul Teritorial Orhei al Cancelarie de Stat.

Este vorba de o dispoziție a primarului de Orhei, încă din 17 februarie 2017 prin care a fost concediat repetat directorul întreprinderii municipale Hotelul ”Codru”, Valerian Rotaru. Ultimul a înaintat o cerere proprie cu privire la fondul cauzei prin care a solicitat un prejudiciu moral de 50 mii lei și salariul pentru perioada absenței forțate de la locul de muncă până la 17.09.2019, de aproape 232,5 mii lei.


Examinând argumentele părților instanța a decis să anuleze ordinul de concediere și să accepte parțial pretențiile lui Valerian Rotaru. Judecata a decis să îi aloce suma de 4000 lei drept prejudiciu moral. Cât privește prejudiciul material, acesta trebuie să înainteze un proces separat împotriva Î.M. Hotelul ”Codru”.


Valerian Rotaru a mai obținut câștig de cauză într-un alt proces prin care s-a anulat o altă dispoziție a primarului de Orhei de concediere a sa din 16.08.2016. În urma acelui proces primăria Orhei a fost obligată să achite 10000 lei drept cheltuieli de judecată și prejudiciu moral, iar Î.M Hotelul ”Codru” a fost obligat să îi achite cca 67,5 mii lei – prejudiciu material.


De menționat că în perioada emiterii dispozițiilor, funcția de primar al Orheiului era ocupată de Ilan Șor acesta aflându-se în arest la domiciliu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-dispozitie-a-primarului-de-orhei-anulata-de-judecata-poate-prejudicia-banul-public-cu-peste-280-mii-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19