Select your Top Menu from wp menus

O delegație a Parlamentului participă la sesiunea de toamnă a APCE

Cinci deputați participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Evenimentul se desfășoară în perioada 27-30 septembrie, la Strasbourg, în format hibrid – online și cu prezență fizică, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al legislativului, din delegație fac parte Ion Groza, care este și președintele Delegației naționale la APCE, vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și Adela Răileanu, vicepreședinte al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media și Natalia Davidovici, secretar al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În cadrul sesiunii, vor fi aprobate de către Plen, împuternicirile Delegației naționale a Moldovei la APCE.  De asemenea, parlamentarii vor participa la prezentarea Raportului de activitate al Biroului și Comisiei permanente a APCE, în cadrul căruia se regăsește subiectul privind observarea alegerilor legislative anticipate în Republica Moldova.

Agenda APCE mai include alegerea judecătorilor la CEDO, inclusiv un reprezentant din partea țării noastre.  

Totodată, oficialii de la Chișinău urmează să participe la o serie de întrevederi cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Rik Daems și coraportorii APCE pentru R. Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-delegatie-a-parlamentului-participa-la-sesiunea-de-toamna-a-apce/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19