Select your Top Menu from wp menus

O componentă a majorității parlamentare nu sprijină ideea unui procuror străin, premier

Blocul ACUM își dorește un procuror dintr-o altă țară, dar o componentă a majorității parlamentare nu sprijină eliminarea cerinței vizavi de cetățenia procurorului general. Comentariul aparține premierului Maia Sandu, întrebată de jurnaliști dacă renunțarea la ideea unui procuror din afara Republicii Moldova, fapt comunicat, aseară, într-o emisiune televizată de către ministrul justiției, Olesea Stamate, este o poziție personală sau una agregată de Bloc.

„Realitatea politică este cea care este. Noi ne dorim să mergem mai departe cu reforma în Procuratură, să putem să alegem un procuror foarte bun”, a declarat Maia Sandu, citată de IPN.

Premierul a precizat că va încuraja cât mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova care lucrează procurori în țări în care sistemul funcționează să aplice pentru postul de procuror general. „Îmi doresc să vină și procurori sau oameni care au experiențe în România, în Statele Unite ale Americii, în alte țări din Uniunea Europeană, care pot foarte repede să pună în mișcare lucrurile aici”, a menționat Maia Sandu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-componenta-a-majoritatii-parlamentare-nu-sprijina-ideea-unui-procuror-strain-premier/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19