Select your Top Menu from wp menus

O companie italiană va repara 114 km de drum în Moldova – costul lucrărilor cca 70 de milioane de euro

Compania italiană Serenissima Costruzioni оva repara 114 km de drum naţional în Moldova. Detaliile contractului şi data demarării lucrărilor s-au discutat miercuri, la întrevederea ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, cu reprezentanţii companiei italiene la Chişinău.

După cum a relatat corespondentul „INFOTAG” de la întrevedere, ministrul a spus că „la alegerea proiectului comisia de selectare s-a ghidat de cel mai bun raport preţ/calitate”.

Potrivit spuselor sale, Serenissima Costruzioni a propus „cel mai atractiv proiect pentru un buget raţional”. Au fost semnate două contracte, primul prevede reabilitarea a 83 km din drumul R34 Hînceşti-Leova-Cahul pentru 53 mil. de euro, iar al doilea – 30,95 km din drumul R9 Soroca-Arioneşti, pentru 17,8 mil. de euro. Compania este obligată să execute lucrările în decurs de doi ani. Contractul prevede reabilitarea drumurilor, amenajarea sistemelor de drenaj, mutarea sistemelor existente de comunicare şi construcţia a 18 estacade.

Managerul pentru dezvoltare al Serenissima Costruzioni, Marco Marchi, a spus că în luna următoare se va obţine permisiune de la administraţiile locale pentru demararea lucrărilor, atunci reabilitarea drumurilor va începe deja în august.

Ministrul a amintit că contractul prevede sancţiuni în caz de depăşire a termenului de executare a lucrărilor – 0,1% din suma contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Valoarea totală a lucrărilor este de 70,8 mil. euro, care sunt acordaţi cu titlu de credit de către BERD pentru proiectul de reconstrucţie a drumurilor în RM.

„INFOTAG”: Serenissima Costruzioni este parte a A4 Holding group cu sediul la Verona (Italia). Compania a fost creată în anul 2002 pentru reconstrucţia segmentelor strategice ale autostrăzilor italiene А4 şi А31. De asemenea, compania a executat proiecte de reconstrucţie a drumurilor în Albania şi Armenia.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-companie-italiana-va-repara-114-km-de-drum-in-moldova-costul-lucrarilor-cca-70-de-milioane-de-euro/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19