Select your Top Menu from wp menus

O campanie de informare şi educare, finalizată cu activităţi la două gimnazii de la Orhei FOTO

Campania de informare pentru copii ”Cunoaște-ți drepturile împreună cu noi”, desfasurata pe durata anului 2015, s-a finalizat săptămâna curentă cu activităţi organizate în două scoli din raionul Orhei.
Pe 20 noiembrie, când este marcată Ziua Universală a Drepturilor Copilului, în gimnaziile ”Dimitrie Cantemir”din Ciocîlteni și”Grigore Vieru” din Orhei, elevii au fost antrenaţi în discuţii şi au redat prin desene viziunile lor despre drepturile copiilor.
Cele două activităţi au încheiat campania de informare”Cunoște-ți drepturile împreună cu noi” care a fost organizată pe durata anului curent şi în raionul Orhei, de către Inspectoratul General al Poliției și Reprezentantul Fundației Terre des hommes în Moldova.
Potrivit unui comunicat al IP Orhei, inspectorii Biroului siguranță copii, cu participarea a 36 de angajaţi ai poliţiei, au organizat campaniei peste 100 de activități educativ informative pentru mai bine de 8000 de elevi şi părinţi. Educarea şi informarea s-a făcut cu privire la astfel de probleme ca securitatea la trafic, violenţa în familie şi altele.

  • 1 Politie Orhei copii
  • 2 Politie Orhei copii
  • 3 Politie Orhei copii
  • 4 Politie Orhei copii

Mai jos, Comunicatul integral al IP Orhei:
COMUNICAT

În contextul marcării la 20 noiembrie curent, Zilei Universale Drepturilor Copilului, precum și în vederea realizării prevederilor Obiectivului IV al Planului comun de acțiuni a Inspectoratului General al Poliției și Reprezentantului Fundației Terre des hommes în Moldova, pe perioada anului 2015, s-a organizat și desfășurat Campania de informare pentru copii ”Cunoște-ți drepturile împreună cu noi”.
De către inspectorii biroului siguranță copii al IP Orhei s-au organizat și desfășurat activități informative la instituțiile de învățămînt din teritoriul raionului Orhei pe diverse tematice: „Securitate la trafic pentru micii pietoni”, „Consecinţele abandonului”, „ Violenţa între semeni şi violenţa în famile – măsuri de protecţie”, „Ştii să eviţi pericolele străzii”, „Drumul şcoală-casă, casă-şcoală” ș.a.
Pe parcursul campaniei s-au desfășurat 56 de activități cu participarea a 6183 elevi, aceste activități cu caracter educativ informativ s-au sustinut de 36 angajați ai poliției, au avut loc 51 de întruniri la care au participat 2098 părinți.
La 20.11.2015 într-un final, campania menționată și-a strîns roadele prin desfășurarea activităților informative la cîte două instituții de învățămînt din teritoiul administrativ deservit.
La Orhei astfel de activități au avut loc la gimnaziile ”D. Cantemir” Ciocîlteni și gimnaziul ”Grigore Vieru” Orhei, unde copii de diverse vîrste au pus în discuție drepturile copiilor. Au redat prin desene drepturile ce le-au numit. La finele activității participanții au primit cadouri simbolice de la Fundația Terre des hommes.