Select your Top Menu from wp menus

O bombă găsită la Păhărniceni, Orhei a fost detonată de genisti

Bomba se afla pe un lot de pamant al unui satean si a fost scoasa la suprafata in timpul lucrarilor agricole efectuiate cu tractorul.

Descoperirea a fost facuta pe campul dintre satul Paharniceni si cariera de calcar din apropierea orasului Orhei. S-a intamplat  inca in amiaza zilei de joi, 3 mai, insa pollitia si Directia situatii exceptionale  /DSE/Orhei au fost anuntate abia in dimineata zilei de vineri 4 mai. La scurt timp dupa aceasta, genistii au ridicat explozibilul si l-au dezamorsat in regiunea carierelor din preajma.

Viorel Patras, sef sectie DSE Orhei , a declarat ca bomba de calibrul 82  a zacut in pamant de pe timpul celui de-al Doilea razboi mondial. De fapt,  in toate  cele 7 cazuri de depistare a explozibililor inregistrate in  anul curent, a fost vorba de  munitii care ruginesc in pamant de la  mijlocul secolului trecut.

Precedenta captura deosebit de periculoasa a avut loc spre sfarsitul lunii martie, intr-o padure din ocolul silvic Ivancea. Atunci, de asemenea, au fost neutralizate 32 de bombe de la aruncător de mine.

Potrivit lui Viorel Patras,  printre localitatile, unde in acest  – o data sau de mai multe ori  –  au fost descoperite obiecte explozibile, se  numara orasul Orhei si satele Paharniceni, Trebujeni, Furceni, Piatra.