Select your Top Menu from wp menus

O biserică din Plovdiv nu a reuşit să vândă un Rolex ce urma să acopere o datorie la electricitate

Principala biserică bulgară din Plovdiv (sud) nu va putea să îşi plătească factura la energie electrică, după ce o încercare de vânzare prin licitaţie, duminică, a unui ceas de lux marca Rolex, donat de mitropolitul acesteia, s-a încheiat cu un eşec, potrivit agenţiei BTA.
Mitropolitul din Plovdiv, Nikolai, criticat de presă pentru un stil de viaţă de lux, a anunţat în februarie că oferă ceasul său marca Rolex Bisericii Sfânta Maria, pentru ca aceasta să poată plăti factura la curent electric.

Mitropolitul Nikolai, unul dintre clericii cu cel mai înalt rang în cadrul Bisericii Ortodoxe Bulgare, a calificat de curând acest ceas drept o „ispită”. „Este mai bine să ajungi în Rai fără ceas, decât să ajungi în Iad cu ceas”, a spus el.

Vânzarea la licitaţie, duminică, la Plovdiv, s-a încheiat cu un eşec din cauza lipsei participanţilor, a declarat pentru BTA Evelina Zdravkova, o membră din cadrul administraţiei bisericii. Biserica urmează să examineze dacă va scoate ceasul la licitaţie din nou.

Ceasul, din aur şi cu safir, fabricat în 2005, este evaluat la preţul de 11.600 de leva (5.930 de euro). Dacă va reuşi să îl vândă, biserica intenţionează să plătească factura la curent electric, în valoare de aproximativ 3.000 de leva (aproximativ 1.500 de euro) şi să utilizeze restul sumei pentru acţiuni de caritate, spune Zdravkova.

Valoarea facturilor pentru energie electrică s-a dublat în Bulgaria, în ianuarie, în comparaţie cu valoarea din decemrbie, ceea ce a provocat manifestaţii zilnice la nivelul întregii ţări, conducând la demisia Guvernului de centru-dreapta condus de conservatorul Boiko Borisov.

Încălzirea pe bază de energie electrică este foarte răspândită în Bulgaria, din cauză că reţeaua de distribuţie a gazelor este puţin dezvoltată în această ţară.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-biserica-din-plovdiv-nu-a-reusit-sa-vanda-un-rolex-ce-urma-sa-acopere-o-datorie-la-electricitate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19