Select your Top Menu from wp menus

O bacterie necunoscută a fost descoperită sub gheaţa din Antarctica

Cercetătorii ruşi au descoperit o bacterie necunoscută în apele lacului subglacial Vostok, izolat sub un strat de gheaţă de 4000 m, de peste 20 de milioane de ani.

Descoperirea a venit dintr-o probă de apă colectată în mai 2012 şi evidenţiază bacteria, care nu aparţine niciunei clase bacteriologice existente. Înainte de găsirea acesteia, oamenii de ştiinţă cunoşteau doar o singură specie de bacterie, care poate supravieţui în asemnea condiţii, informează RIA Novosti.

„Ultimele teste au fost complete săptămâna trecută. Vor urma altele, dar este greu de crezut că rezultatele vor suferi modificări majore. După eliminarea tuturor elementelor contaminante cunoscute şi a organismelor străine, ADN-ul bacteriei a fost detectat cu succes. Acesta nu coincide cu nici o specie existentă pe Terra”, a declarat Sergey Bulat, profesor în cadrul Institului de Fizică Nucleară St. Petersburg din Rusia.

sursa: antena3.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-bacterie-necunoscuta-a-fost-descoperita-sub-gheata-din-antarctica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19