Select your Top Menu from wp menus

O bacterie din carnea de pui provoacă infecţii grave la milioane de femei

Cele aproximativ 8 milioane femei din Statele Unite care se îmbolnăvesc anual de infecţii ale vezicii urinare ar putea fi, de fapt, victimele unei bacterii devenite rezistente la antibiotice, bacterie prezentă în carnea de pui din marile magazine, informeaza descopera.ro.

O tulpină a bacteriei Escherichia coli a fost descoperită în ADN-ul puilor de găină trataţi cu antibiotice şi oferiţi apoi spre consum în supermarketuri.
Se pare că, la ora actuală, bacteria rezistentă la tratamente se găseşte în carnea de pui ce poate fi cumpărată de la orice magazin alimentar şi se transmite mai ales femeilor, care ajungă să se îmbolnăvească în urma manipulării puilor înainte de a fi gătiţi sau prin contaminarea altor alimente cu bacterii din carnea de pui.

Industria producătoare de carne de pui a atacat rezultatul cercetărilor, susţinând că bacteria E. coli nu provine din puii hrăniţi cu antibiotice.

Dar într-un raport prezentat de ABC News, cercetătorii au declarat că varianta rezistentă la antibiotice a bacteriei E. coli a fost descoperită atât în carnea de pui livrată pentru consum, cât şi la pacienţii suferinzi de infecţii urinare.

Oamenii pot preveni infecţiile urinare menţinând curăţenia în bucătărie, păstrând carnea de pui în condiţii corespunzătoare şi evitând alte surse de surse de contaminare.

Legătura exactă dintre carnea de pui consumată de oameni şi infecţiile urinare pare a fi, totusi, imposibil de stabilit, deoarece infecţia urinară nu este o boală tipică provocată de alimente.

Sursa: Daily Mail via descopera.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-bacterie-din-carnea-de-pui-provoaca-infectii-grave-la-milioane-de-femei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19